Pečurke, kao i krompir, možete da spremite na više načina, ali definitivno je jedan od najukusnijih ovaj španski recept. Oni ih dinstaju u belom vinu i sa povrćem, pa su odličan prilog uz meso ili kao lagana večera. Tajna ovog recepta je da se sastojci kuvaju na jačoj vatri. Na ovaj način se voda iz pečuraka skuva i one na kraju imaju neverovatnu teksturu i upijaju sve ukuse u koji su u tiganju.
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 10 velikih pečuraka
- 1 manji crni luk
- 4 čena belog luka
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 paradajz
- 1/2 kašičice slatke paprike
- 1/2 kašičice sušenog timijana
- 120 ml belog vina
- 1 lovorov list
- šaka svežeg peršuna
Priprema:
Operite i osušite pečurke, pa svaku isecite na 4 jednaka dela. Crni i beli luk sitno iseckajte, kao i papriku, a paradajz izrendajte. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte crni i beli luk i paprike. Promešajte i posle 5 minuta dodajte pečurke. Kada se šampinjoni lagano proprže, oko 4 minuta, dodajte rendani paradajz, slatku papriku, timijan i posolite i pobiberite. Promešajte i kuvajte 2 minuta ili dok se rendani paradajz ne zgusne, pa dodajte belo vino i lovorov list, ostavite da se krčka 3 do 4 minuta. Sve prebacite u posudu za serviranje i pospite sitno seckanim svežim peršunom.
Prijatno!
Šta je mesečeva dijeta? Da li se može zaista smršati ako je držimo?
Preuzmite android aplikaciju.