Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта је месечева дијета? Да ли се може заиста смршати ако је држимо?

Месечева дијета је кратка и брза дијета која прати промене месеца. То је једна од најстаријих познатих дијета, а спроводи се одржавањем једнодневног поста на дан који је усклађен са лунарним календаром.
Фото: Pixabay/mojzagrebinfo

Разлог за то је узимање у обзир јачине Месечеве гравитационе силе, која зависи од количине воде коју тело задржава. Верује се да за 24 сата, ако се потпуно уздржите од хране, губитак тежине на лунарној исхрани може бити и до три килограма.

Како изгледа месечева дијета?

Да бисте испробали месечеву дијету, морате се придржавати лунарног календара и на дан поста буквално ништа не јести и не уносити калорије. Међутим, течности и незаслађени чај су дозвољени. Препоручује се и додатни унос воде, јер би то требало да помогне организму да се још боље и лакше ослободи токсина. За време месечеве дијете било би добро пити најмање два литра воде дневно. Одмарање се не препоручује на дан поста, али треба да се бавите својим уобичајеним дневним активностима. Верује се да тело може да издржи 24-часовни пост. Пост месечеве дијете почиње тачно у време младог месеца, када се мења и лунарно поље.

Најбољи дан за месечеву дијету је дан пуног месеца, а ако се крене са младим месецом, верује се да ће се тело додатно детоксиковати. Губитак тежине месечевом дијетом није загарантован у највећој мери током првог и последњег квартала.

Да ли месечева дијета заиста функционише?

Један од недостатака који се приписује овој исхрани је то што се сматра да је више везана за духовна и верска уверења него за чињенице. Месечевој дијети иде у прилог то што су је популарисале многе звезде, па је Викторија Бекам осмислила и воду за пун месец, која је савршено пиће уз ову дијету. Али када погледамо чињенице, Месечева гравитација, иако слабија од Земљине, ипак утиче на велике водене површине. С друге стране, постоји веровање да је сила Месечеве гравитације занемарљива за друга, мања тела која имају течности, укључујући и људско тело.

Evo šta se dešava sa vašim telom kada ne pijete alkohol mesec dana

Преузмите андроид апликацију.