Stižu vam gosti i nemate puno vremena za kulinarske majstorije? Nedostatak vremena jedna je od situacija u kojoj se najjednostavniji sos za špagete pokazuje kao najbolji saveznik u kuhinji. Sosovi za špagete pripremaju se za manje od sat vremena, a na vašem tanjiru naći će se obrok savršene strukture i raskošnog ukusa koji budi sva čula.
Sastojci:
- 600 grama crvene, zelene i žute paprike –
- 1 glavica crnog luka
- 4 supene kašike ulja
- 3 supene kašike crnog vina
- 250 grama paradajza oguljenog svežeg ili iz konzerve
- 1 supena kašika sirćeta
- 1 prstohvat šećera
- so
- mleveni biber
- 400 grama špageta
- 100 grama sir
- 1 šargarepa
Priprema:
Paprike se seku na dva dela po dužini, očiste se, seku se na romboide od dva centimetara. Luk se oguli i seče se na široke kolutiće. U velikoj šerpi se zagreje ulje. Luk, paprike i šargarepa se proprže na nekoliko minuta. Dodaju se crveno vino i paradajzi tako što se paradajzi iseku na krupne komade pomoću viljuške. Povrće se začini sirćetom, prstohvatom soli, šećerom i biberom. Tako se povrće ostavlja da malo vri na tihoj vatri. Špagete se skuvaju u velikoj količini ključale posoljene vode. Smesa se ostavlja da vri na veoma tihoj vatri. Sir se seče na veoma tanke komadiće. Špagete sa italijanskim sosom se procede i pomešaju se sa povrćem. Dobro se izmešaju. Špagete na sicilijanski način se ukrašavaju kriškama sira i serviraju se.
Prijatno!
U susret praznicima koji nas očekuju: Evo kako pravilno da postavite sto
Preuzmite android aplikaciju.