Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Сицилијанске шпагете

Стижу вам гости и немате пуно времена за кулинарске мајсторије? Недостатак времена једна је од ситуација у којој се најједноставнији сос за шпагете показује као најбољи савезник у кухињи. Сосови за шпагете припремају се за мање од сат времена, а на вашем тањиру наћи ће се оброк савршене структуре и раскошног укуса који буди сва чула.
Фото: Pixabay/Bru-nO
Састојци:
  • 600 грама црвене, зелене и жуте паприке –
  • 1 главица црног лука
  • 4 супене кашике уља
  • 3 супене кашике црног вина
  • 250 грама парадајза огуљеног свежег или из конзерве
  • 1 супена кашика сирћета
  • 1 прстохват шећера
  • со
  • млевени бибер
  • 400 грама шпагета
  • 100 грама сир
  • 1 шаргарепа
Припрема:

Паприке се секу на два дела по дужини, очисте се, секу се на ромбоиде од два центиметара. Лук се огули и сече се на широке колутиће. У великој шерпи се загреје уље. Лук, паприке и шаргарепа се пропрже на неколико минута. Додају се црвено вино и парадајзи тако што се парадајзи исеку на крупне комаде помоћу виљушке. Поврће се зачини сирћетом, прстохватом соли, шећером и бибером. Тако се поврће оставља да мало ври на тихој ватри. Шпагете се скувају у великој количини кључале посољене воде. Смеса се оставља да ври на веома тихој ватри. Сир се сече на веома танке комадиће. Шпагете са италијанским сосом се процеде и помешају се са поврћем. Добро се измешају. Шпагете на сицилијански начин се украшавају кришкама сира и сервирају се.

Пријатно!

U susret praznicima koji nas očekuju: Evo kako pravilno da postavite sto

Преузмите андроид апликацију.