Svi znamo koliko je cvekla zdrava i da treba da je jedemo često u zimskim danima. Ali klasični načini pripremanja hrane ponekad dosade i treba ih izmeniti i dodati im sastojke koji će totalno da promene ukus i obraduju naša nepca. Naš današnji predlog je malo drugačija salata od cvekle sa dodatkom halumi sira.
Sastojci:
- 4 cvekle
- 200 grama halumi sira
- 1 čen belog luka
- 200 grama baby spanaća
- 2 pomorandže
- 3 kašike maslinovog ulja
- 50 grama pečenih oraha
- 3 kašike soka od pomorandže
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Cveklu, očistiti od prljavštine, oprati, iseći na kolutiće i staviti da se obari.U međuvremenu u tiganju bez ulja ispeći sir sa obe strane da dobije rumen boju. Jednu narandžu iseci na kockice, a od druge iscedite sok koji ćete koristiti za preliv salate. Operite bejbi spanać i stavite u činiju u koju ćete kasnije dodadi sir, cveklu, narandžu i orahe. Napravite preliv od limunovog i narandžinog soka, doadajte mu maslinovo ulje i senf, sitno isečen beli luk, sve dobro promešajte pa prelite salatu.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.