Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Salata sa halumi sirom i cveklom

Svi znamo koliko je cvekla zdrava i da treba da je jedemo često u zimskim danima. Ali klasični načini pripremanja hrane ponekad dosade i treba ih izmeniti i dodati im  sastojke koji će totalno da promene ukus i obraduju naša nepca. Naš današnji predlog je malo drugačija salata od cvekle sa dodatkom halumi sira.
Foto: Pexels/tomateoignons
Sastojci:
  • 4 cvekle
  • 200 grama halumi sira
  • 1 čen belog luka
  • 200 grama baby spanaća
  • 2 pomorandže
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 50 grama pečenih oraha
  • 3 kašike soka od pomorandže
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašičica  senfa
Priprema:

Cveklu, očistiti od prljavštine, oprati, iseći na kolutiće i staviti da se obari.U međuvremenu u tiganju bez ulja ispeći sir sa obe strane da dobije rumen boju. Jednu narandžu iseci na kockice, a od druge iscedite sok koji ćete koristiti za preliv salate. Operite bejbi spanać i stavite u činiju u koju ćete kasnije dodadi sir, cveklu, narandžu i orahe. Napravite preliv od limunovog i narandžinog soka, doadajte mu maslinovo ulje i senf, sitno isečen beli luk, sve dobro promešajte pa prelite salatu.

Prijatno!

Namirnice koje će detoksikovati vaš organizam

Preuzmite android aplikaciju.