Сви знамо колико је цвекла здрава и да треба да је једемо често у зимским данима. Али класични начини припремања хране понекад досаде и треба их изменити и додати им састојке који ће тотално да промене укус и обрадују наша непца. Наш данашњи предлог је мало другачија салата од цвекле са додатком халуми сира.
Састојци:
- 4 цвекле
- 200 грама халуми сира
- 1 чен белог лука
- 200 грама бабy спанаћа
- 2 поморанџе
- 3 кашике маслиновог уља
- 50 грама печених ораха
- 3 кашике сока од поморанџе
- 1 кашика лимуновог сока
- 1 кашичица сенфа
Припрема:
Цвеклу, очистити од прљавштине, опрати, исећи на колутиће и ставити да се обари.У међувремену у тигању без уља испећи сир са обе стране да добије румен боју. Једну наранџу исеци на коцкице, а од друге исцедите сок који ћете користити за прелив салате. Оперите бејби спанаћ и ставите у чинију у коју ћете касније додади сир, цвеклу, наранџу и орахе. Направите прелив од лимуновог и наранџиног сока, доадајте му маслиново уље и сенф, ситно исечен бели лук, све добро промешајте па прелите салату.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.