Verujem da svi znate za šubare ili ruske kape. Jednostavno se tope u ustima.
Sastojci:
Biskvit
- 4 jaja
- 12 kašika šećera
- 100 mililitara ključale vode
- 100 mililitara ulja
- 12 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike kakaa
Krem
- 500 mililitara mleka
- 6 kašika šećera
- 1 puding od vanile
- 4 supene kašike gustina
- 100 grama maslac
Glazura
- 200 mililitara slatke pavlake
- 150 grama čokolade za kuvanje
- kokos za valjanje šubara
Priprema:
Ispecite biskvit
Smesu za biskvit napravite mešanjem svih sastojaka, sipajte u kalup za pečenje. Pecite na 200 stepeni 25 minuta.
Skuvati kremu
Krem kuvajte na pari uz stalno mešanje. Dok je još topao, umešajte puter.
Napravite šubare
Pečeni biskvit prerežite šoljom da dobijete okrugle kolače i prepolovite ih, horizontalno. Polovinu premazati kremom i prekriti drugom polovinom biskvita. Spoljnu ivicu takođe premažite kremom i uvaljajte u kokos.
Pokrijte čokoladom
Za glazuru sve sastojke stavite u metalnu činiju i istopite na pari. Pažljivo prelijte šubaru čokoladom.
Prijatno!
Ruski napitak sa dve namirnice iz kuhinje pomaže kod problema sa nesanicom
Preuzmite android aplikaciju.