Мекане и кремасте руске капе су старински колачи чијој комбинацији кокоса и чоколаде нико не може да одоли.
Састојци:
- 8 јаја
- 13 кашика шећера
- 5 кашика воде
- 3 кашике уља
- 10 кашика брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 3 кашике какаа
- кокосово брашнo
Састојци за фил:
- 700 милилитара млека
- 8 кашика брашна
- 8 кашика шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 1 маргарин
Састојци за глазуру:
- 100 грама црне чоколаде
- 3 кашика уља
Припрема:
У дубљу посуду сипајте половину млека и ставите да се греје на тихој ватри. У другу половину млека сипајте брашно, шећер и ванилин шећер и све добро промешајте. Када млеко на тихој ватри проври, постепено, уз стално мешање, додајте млеко са брашном и кувајте док не добијете густ фил. Фил склоните са ватре и оставите да се охлади на собној темепратури.
Одвојте беланца од жуманаца, па беланца са шећером умутите у чврст снег. Уз стално мућење миксером, беланцима постепено додајте жуманца. Наставите мућење, па додајте воду, уље, брашно са прашком за пециво, какао и мутите док се не добије уједначена смеса. Обложите плех папиром за печење, преспите смесу у плех, равномерно је распоредите и пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 20 минута. Охлађен бисквит чашицом исеците на што више кругова и сваки део попречно исеците ножем. Једну половину намажите филом и преклопите другом половином. Бочне стране колача премажите филом и уваљајте колач у кокос.
Чоколаду са уљем отопите на тихој ватри уз стално мешање. На врх сваког колача додајте и по врху равномерно размажите кашичицу истопљене чоколаде. Руске капе држите у фрижидеру до послужења.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.