Zapečeni bataci sa kačkavaljem su iznenađenje na prazničnoj trpezi kakvo do sada niste imali. Ukusni hrskavi bataci napraviće od vaše trpeze nešto posebno.
Sastojci:
- 700 grama bataka
- 600 grama luka
- ½ l pavlake za kuvanje
- 200 grama rendanog kačkavalja
- seckani peršun
- so i biber po ukusu
- mešavina začina po ukusu
- brašno
- puter
Priprema:
Batake začiniti solju, biberom i mešavinom začina po ukusu, uvaljati u brašno i kratko propržiti na vrelom puteru. Luk iseći na režnjeve i prodinstati na puteru dok ne postane staklast. Podmazati tepsiju1 i u nju ređati na pola pečene batake. Preko bataka rasporediti prodinstan luk. Sve zaliti pavlakom i ostaviti u frižideru da odstoji preko cele noći. Pre pečenja posuti rendani kačkavalj i peći 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.