Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pileći zapečeni bataci sa kačkavaljem

Zapečeni bataci sa kačkavaljem su iznenađenje na prazničnoj trpezi kakvo do sada niste imali. Ukusni hrskavi bataci napraviće od vaše trpeze nešto posebno.
Foto: Pexels/EnginAkyurt
Sastojci:
  • 700 grama bataka
  • 600 grama luka
  • ½ l pavlake za kuvanje
  • 200 grama rendanog kačkavalja
  • seckani peršun
  • so i biber po ukusu
  • mešavina začina po ukusu
  • brašno
  • puter
Priprema:

Batake začiniti solju, biberom i mešavinom začina po ukusu, uvaljati u brašno i kratko propržiti na vrelom puteru. Luk iseći na režnjeve i prodinstati na puteru dok ne postane staklast. Podmazati tepsiju1 i u nju ređati na pola pečene batake. Preko bataka rasporediti prodinstan luk. Sve zaliti pavlakom i ostaviti u frižideru da odstoji preko cele noći. Pre pečenja posuti rendani kačkavalj i peći 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Prijatno!

Evo zašto je piletina omiljena na meniju svake porodice

Preuzmite android aplikaciju.