Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пилећи батаци у карамелизованом луку

Батаци у карамелизованом луку, јер са припремом јела у комбинацији са луком нема грешке.
Фото: Pixabay/Bernhard1960
Састојци:
  • 10 пилећих батака
  • 3 главице црног лука
  • 10 ченова белог лука
  • 300 милилитара бистре пилеће супе или воде
  • 3 листа ловора
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 кашика алеве паприке
  • 1 кашичица мајчине душице
  • вегета, со и бибер по укусу
  • 1 кашичица шећера
Припрема:

Батаке опрати, просушити их убрусима и зачинити бибером и сољу. Пропржити их са свих страна док не порумене и одложити их. У истом уљу пропржити уситњени бели и црни лук исецкан на листиће, додати ловор, остале зачине, шећер и динстати док лук не омекша.

Карамелизован лук јелу даје посебан укус. Пилеће батаци у карамелизованом луку су спремни за дегустацију.

Пријатно!

Recept dana: Piletina sa slaninom

Преузмите андроид апликацију.