Bataci u karamelizovanom luku, jer sa pripremom jela u kombinaciji sa lukom nema greške.
Sastojci:
- 10 pilećih bataka
- 3 glavice crnog luka
- 10 čenova belog luka
- 300 mililitara bistre pileće supe ili vode
- 3 lista lovora
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašičica majčine dušice
- vegeta, so i biber po ukusu
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Batake oprati, prosušiti ih ubrusima i začiniti biberom i solju. Propržiti ih sa svih strana dok ne porumene i odložiti ih. U istom ulju propržiti usitnjeni beli i crni luk iseckan na listiće, dodati lovor, ostale začine, šećer i dinstati dok luk ne omekša.
Karamelizovan luk jelu daje poseban ukus. Pileće bataci u karamelizovanom luku su spremni za degustaciju.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.