Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pileći bataci u karamelizovanom luku

Bataci u karamelizovanom luku, jer sa pripremom jela u kombinaciji sa lukom nema greške.
Foto: Pixabay/Bernhard1960
Sastojci:
  • 10 pilećih bataka
  • 3 glavice crnog luka
  • 10 čenova belog luka
  • 300 mililitara bistre pileće supe ili vode
  • 3 lista lovora
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 kašičica majčine dušice
  • vegeta, so i biber po ukusu
  • 1 kašičica šećera
Priprema:

Batake oprati, prosušiti ih ubrusima i začiniti biberom i solju. Propržiti ih sa svih strana dok ne porumene i odložiti ih. U istom ulju propržiti usitnjeni beli i crni luk iseckan na listiće, dodati lovor, ostale začine, šećer i dinstati dok luk ne omekša.

Karamelizovan luk jelu daje poseban ukus. Pileće bataci u karamelizovanom luku su spremni za degustaciju.

Prijatno!

Recept dana: Piletina sa slaninom

Preuzmite android aplikaciju.