Perece su idealno posluženje i zarazna grickalica na rođendanima, sedeljkama, žurkama, putovanjima, uz gledanje omiljenog filma ili utakmice. Idealne za doručak ili večeru.
Sastojci:
- 1 kilogram brašna
- 6 decilitra vode
- 2 decilitra ulja
- 1 (40 grama) kvasac
- 3 kašike šećera
- 1 kašika soli
Za premazivanje:
- 1 jaje
- 3 pune kašike brašna
- 1 kašika soli
- oko 1 decilitra vode
Priprema:
U malo mlake vode sa kašičicom šećera i brašna staviti kvasac da nadođe. U činiju za mešenje sipati deo brašna, so, šećer, ulje i nadošao kvasac, pa testo u početku mesiti sa varjačom. Uz dodavanje ostatka brašna i vode umesiti testo, pa ga ostaviti na toplom 30 minuta da kisne. Nakon toga testo podeliti na 20 jufkica. Svaka treba da bude oko 100 grama. Od svake jufkice formirati dugačku traku, pa formirati perecu. Slagati ih u pleh obložen papirom za pečenje, pa ih pokriti i ostaviti još 30 minuta da odmaraju. Za to vreme izmutiti jaje za premazivanje. Posebno u činijicu izmutiti brašno, so i vodu za slani preliv. Rernu zagrejati na 220 stepeni. Svaku perecu premazati sa umućenim jajetom, pa peći 15 minuta.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.