Переце су идеално послужење и заразна грицкалица на рођенданима, седељкама, журкама, путовањима, уз гледање омиљеног филма или утакмице. Идеалне за доручак или вечеру.
Састојци:
- 1 килограм брашна
- 6 децилитра воде
- 2 децилитра уља
- 1 (40 грама) квасац
- 3 кашике шећера
- 1 кашика соли
За премазивање:
- 1 јаје
- 3 пуне кашике брашна
- 1 кашика соли
- око 1 децилитра воде
Припрема:
У мало млаке воде са кашичицом шећера и брашна ставити квасац да надође. У чинију за мешење сипати део брашна, со, шећер, уље и надошао квасац, па тесто у почетку месити са варјачом. Уз додавање остатка брашна и воде умесити тесто, па га оставити на топлом 30 минута да кисне. Након тога тесто поделити на 20 јуфкица. Свака треба да буде око 100 грама. Од сваке јуфкице формирати дугачку траку, па формирати перецу. Слагати их у плех обложен папиром за печење, па их покрити и оставити још 30 минута да одмарају. За то време измутити јаје за премазивање. Посебно у чинијицу измутити брашно, со и воду за слани прелив. Рерну загрејати на 220 степени. Сваку перецу премазати са умућеним јајетом, па пећи 15 минута.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.