Pečeni krompir je jedan od omiljenih priloga. Ide uz sva jela od mesa i odlično ide uz sezonske salate. Međutim, mnoge domaćice imaju problem u pripremi jer se slepi tokom pečenja i nije dovoljno hrskav. Da vam se to ne bi desilo, delimo sa vama provereni recept.
Sastojci:
- 1 kilograma krompira
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 100 mililitra ulja
- so
- začinsko bilje
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na četvrtine i blanširajte u malo posoljenoj vodi. Zatim prebacite u cediljku, malo ohladite i pospite kukuruznim brašnom. Protresite cediljku da krompir bude što više premazan brašnom sa svih strana. Uključite rernu na 220 stepeni, nauljite tepsiju u kojoj ćete peći krompir, pa stavite u rernu. Tek kada se ulje zagreje, izvadite pleh iz rerne, stavite krompir i vratite u rernu da porumeni, ali smanjite temperaturu na 200 stepeni. Ako volite začinsko bilje, dodajte ih čim krompir prebacite u vreli tiganj. Ako krompir stavite u pleh sa hladnim uljem, pri pečenju će se slepiti i raspasti kada ga izvadite. Vrući tiganj sa zagrejanim uljem obezbeđuje da se krompir tokom pečenja ne lepi za tepsiju. Posle dvadesetak minuta, krompir treba da bude pečen, zlatan i hrskav. Poslužite dok je još toplo.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.