Печени кромпир је један од омиљених прилога. Иде уз сва јела од меса и одлично иде уз сезонске салате. Међутим, многе домаћице имају проблем у припреми јер се слепи током печења и није довољно хрскав. Да вам се то не би десило, делимо са вама проверени рецепт.
Састојци:
- 1 килограма кромпира
- 2 кашике кукурузног брашна
- 100 милилитра уља
- со
- зачинско биље
Припрема:
Кромпир ољуштите, исеците на четвртине и бланширајте у мало посољеној води. Затим пребаците у цедиљку, мало охладите и поспите кукурузним брашном. Протресите цедиљку да кромпир буде што више премазан брашном са свих страна. Укључите рерну на 220 степени, науљите тепсију у којој ћете пећи кромпир, па ставите у рерну. Тек када се уље загреје, извадите плех из рерне, ставите кромпир и вратите у рерну да порумени, али смањите температуру на 200 степени. Ако волите зачинско биље, додајте их чим кромпир пребаците у врели тигањ. Ако кромпир ставите у плех са хладним уљем, при печењу ће се слепити и распасти када га извадите. Врући тигањ са загрејаним уљем обезбеђује да се кромпир током печења не лепи за тепсију. После двадесетак минута, кромпир треба да буде печен, златан и хрскав. Послужите док је још топло.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.