Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Palenta sa tikvicama

Palenta ili kačamak je vrsta tradicionalnog jela spremljenog obično od kukuruznog brašna. Ne sadrži gluten i dobar je izvor folne kiseline, vitamina C i vlakana.

Palenta je dobra za konzumiranje tokom leta, pošto rashlađuje organizam. Zbog svog veoma niskog kalorijskog sastava (u 100 grama ima samo 100 kalorija) ubraja se u jela koja se mogu jesti uveče, sadrži dovoljno hranjivih sastojaka da vas drži sitim tokom noći.

Foto: Pixabay/BARABARA808
Sastojci:
  • 1 tikvica
  • 3 kašike palente
  • 1 kašika pavlake
  • golica, suncokret i lan
  • so
Foto: Pixabay/congerdesign
Priprema:

Sitno iseckati jednu mladu tikvicu, pa je prokuvati u malo vode. Kada voda provri, dodati 3 kašike palente i kuvati uz stalno mešanje. Kada se skuva, posoliti po ukusu, sačekati da se malo prohladi i dodati kašiku pavlake, seckane golice, suncokret i lan.

 

Prijatno!

 

 

Preuzmite android ili IOS aplikaciju.