Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Палента са тиквицама

Палента или качамак је врста традиционалног јела спремљеног обично од кукурузног брашна. Не садржи глутен и добар је извор фолне киселине, витамина Ц и влакана.

Палента је добра за конзумирање током лета, пошто расхлађује организам. Због свог веома ниског калоријског састава (у 100 грама има само 100 калорија) убраја се у јела која се могу јести увече, садржи довољно храњивих састојака да вас држи ситим током ноћи.

Фото: Pixabay/BARABARA808
Састојци:
  • 1 тиквица
  • 3 кашике паленте
  • 1 кашика павлаке
  • голица, сунцокрет и лан
  • со
Фото: Pixabay/congerdesign
Припрема:

Ситно исецкати једну младу тиквицу, па је прокувати у мало воде. Када вода проври, додати 3 кашике паленте и кувати уз стално мешање. Када се скува, посолити по укусу, сачекати да се мало прохлади и додати кашику павлаке, сецкане голице, сунцокрет и лан.

 

Пријатнo!

 

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.