Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Njoke sa piletinom

Ovi kremaste njoke sa piletinom su savršen jesenji obrok. Sočne su, tople i pune proteina.
Foto: Pixabay/Emma-PAT

Sastojci: –

  • 700 mililitara pilećeg bujona
  • 500 grama pilećih bataka bez kostiju
  • 500 grama njoka 
  • 400 grama paradajz pirea
  • tri kašike pavlake
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 luk
  • 1 lovorov list
  • 1 kašičica dimljene paprike u prahu
  • so i biber po želji
  • svež peršun
Priprema:

Zagrejte malo ulja u šerpi i dinstajte sitno seckani luk dok ne omekša. Dodajte piletinu isečenu na trake. Dinstati nekoliko minuta dok meso ne dobije zlatno-braon boju. Dodajte sitno iseckan beli luk i dinstajte oko jedan minut. Sve zajedno prelijte seckanim paradajzom i pilećim bujonom, posolite i pobiberite po želji. U šerpu stavite lovorov list i dimljenu papriku. Pokrijte i kuvajte sve zajedno oko 10 minuta dok se ukusi ne sjedine. Stavite njoke u šerpu i kuvajte još desetak minuta, dok se njoki termički ne obrađuju do kraja, a sos se zgusne. Pred kraj kuvanja umešajte kremu i uklonite lovorov list. Poslužite toplo, sa sveže seckanim peršunom.

Prijatno!

Nedovoljno proteina, sna i preskakanje obroka uzrok za jedan od glavnih problema

Preuzmite android aplikaciju.