Ови кремасте њоке са пилетином су савршен јесењи оброк. Сочне су, топле и пуне протеина.
Састојци: –
- 700 милилитара пилећег бујона
- 500 грама пилећих батака без костију
- 500 грама њока
- 400 грама парадајз пиреа
- три кашике павлаке
- 2-3 чена белог лука
- 1 лук
- 1 ловоров лист
- 1 кашичица димљене паприке у праху
- со и бибер по жељи
- свеж першун
Припрема:
Загрејте мало уља у шерпи и динстајте ситно сецкани лук док не омекша. Додајте пилетину исечену на траке. Динстати неколико минута док месо не добије златно-браон боју. Додајте ситно исецкан бели лук и динстајте око један минут. Све заједно прелијте сецканим парадајзом и пилећим бујоном, посолите и побиберите по жељи. У шерпу ставите ловоров лист и димљену паприку. Покријте и кувајте све заједно око 10 минута док се укуси не сједине. Ставите њоке у шерпу и кувајте још десетак минута, док се њоки термички не обрађују до краја, а сос се згусне. Пред крај кувања умешајте крему и уклоните ловоров лист. Послужите топло, са свеже сецканим першуном.
Пријатно!
Nedovoljno proteina, sna i preskakanje obroka uzrok za jedan od glavnih problema
Преузмите андроид апликацију.