Uzmite bundevu, prepolovite je, ispecite u rerni na 200 stepeni dok ne omekša, izdubite je i onda napravite pire koji možete koristiti za svašta. Jedan od njih bi trebao biti ovaj recept koji morate isprobati.
Sastojci:
- 300 g pirea od bundeve
- 220 g običnog brašna
- 100 g čokoladnih kapi (ili seckane čokolade)
- 100 g šećera
- 120 ml ulja
- 60 ml mleka
- 2 velika jaja
- 1 mala kašika cimeta
- 1 mala kašika praška za pecivo
- 1 mala kašika sode bikarbone
- prstohvat soli
Priprema:
U činiju stavite brašno, prašak za pecivo, sodu, cimet i so, promešajte i ostavite sa strane. U drugu činiju prvo dodajte šećer, jaja, ulje i pire od bundeve, pa mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Sada pripremljenu mešavinu suvih sastojaka dodajte mokrim i kratko mešajte ili mešajte varjačom dok ne dobijete glatku i jednoličnu smesu. Dodajte čokoladu i promešajte. Uključite rernu na 180 stepeni Celzijusa. Stavite korpice u kalup za mafine i punite ih ravnomerno dok ne potrošite svu smesu. Po želji možete na vrh staviti još malo čokolade. Stavite kalup u zagrejanu rernu i pecite oko 20 minuta.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.