Узмите бундеву, преполовите је, испеците у рерни на 200 степени док не омекша, издубите је и онда направите пире који можете користити за свашта. Један од њих би требао бити овај рецепт који морате испробати.
Састојци:
- 300 г пиреа од бундеве
- 220 г обичног брашна
- 100 г чоколадних капи (или сецкане чоколаде)
- 100 г шећера
- 120 мл уља
- 60 мл млека
- 2 велика јаја
- 1 мала кашика цимета
- 1 мала кашика прашка за пециво
- 1 мала кашика соде бикарбоне
- прстохват соли
Припрема:
У чинију ставите брашно, прашак за пециво, соду, цимет и со, промешајте и оставите са стране. У другу чинију прво додајте шећер, јаја, уље и пире од бундеве, па мешајте док се сви састојци не сједине. Сада припремљену мешавину сувих састојака додајте мокрим и кратко мешајте или мешајте варјачом док не добијете глатку и једноличну смесу. Додајте чоколаду и промешајте. Укључите рерну на 180 степени Целзијуса. Ставите корпице у калуп за мафине и пуните их равномерно док не потрошите сву смесу. По жељи можете на врх ставити још мало чоколаде. Ставите калуп у загрејану рерну и пеците око 20 минута.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.