Овај рецепт је веома једноставан и брз, а добићете изванредну питу са јабукама којом ћете сигурно обрадовати све укућане.
Састојци:
- 2 килограма јабука
- 1 шоља масти
- 1 шоља шећера
- 3 јајета
- 3 шоље брашна
- 1 кесица прашка за пециво
Припрема:
Умутити маст и шећер, додати јаја, умутити, додати брашно и прашак за пециво, па замесити тесто(по потреби додати мало брашна, тесто треба да је мекано, али да се не лепи за руке). Поделити тесто на два дела, један део развући у плех који је прекривен пеки папиром, распоредити фил од јабука , па преко фила развући други део теста.
За фил јабуке очистити, изрендати и продинстати са шећером и мало их прохладити. Количина шећера зависи од укуса и од тога колико су јабуке слатке, а исто тако можете додати и мало цимета, ако волите.
Питу пећи у рерни загрејаној на 180 степени око пола сата или док лепо не порумени. Сачекајте да се пита охлади па је исеците, пре сервирања поспите шећер у праху и цимет.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.