Sočna poslastica sa ukusom narandže.
Sastojci:
- 4 jaja
- 260 grama šećera
- 2 vanilin šećera
- 1,6 decilitar ulja
- 1,5 decilitar ceđenog soka od pomorandže
- korica jednog limuna
- malo ruma
- 1 prašak za pecivo
- 330 grama mekog brašna
Priprema:
Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, pa dodati ulje i isceđeni sok od pomorandže. Dodajte koricu (od jednog limuna). Zatim dodajte malo ruma, pa na kraju umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Smesu sipajte u podmazan i brašnom posut kalup za kuglof. Pecite na 180 stepeni 45 do 55 minuta dok lepo ne porumene i lako se odvoje od ivica kalupa. Kuglof poslužite posut šećerom u prahu, a po želji možete ga preliti čokoladnom glazurom od bele ili crne čokolade.
Prijatno!
Ne prosipajte vodu u kojoj se kuvao krompir: U jednoj situaciji će vam dobro doći!
Preuzmite android aplikaciju.