Ово је вероватно најпознатији и најпопуларнији француски дезерт који се прави широм света.Направљен је од жутог кремастог фила и хрскаве карамел корице. Припремите га сами и уверите се зашто је крем бруле добио епитет краљевска посластица.

Састојци:
- ванила – 1 штапић
- 300 милилитара слатке павлаке
- 60 милилитара млека
- 3 жуманцета
- 50 грама шећера
- 100 грама смеђег шећера
Припрема:
Умутити јаја са шећером, шипку ваниле удужно пресечемо и врхом ножа покупимо семе ваниле и додамо у павлаку коју смо претходно ставили на шпорет и све то грејемо до тачке кључања. Потом павлаку лагано сипамо у јаја, непрестано мешајући жицом за мућење. Када се павлака сјединила са јајима процедимо садржај и сипамо у пригодну посуду за наливање у чинијице (калупи) у којима ће бити крем бруле.
Затим чинијице сложимо у плех за печење у рерни, и додамо топлу воду, до половине чинијица. Печемо на 140 степени, 35 минута.
Када завршимо са печењем, оставимо крем да се охлади, најбоље би било да га припремимо један дан раније и да преноћи у фрижидеру. Пре служења чинијице посути кристал шећером равномерно, и кућним бренером направити карамел од шећера. Уколико немате бренер, онда је потребно чинијице вратити у шпорет на горњу решетку како би се шећер карамелизовао кратко 1-2 минута, али је битно да на дно плеха ставите лед. Све се изузетно лако прави.
Преузмите андроид апликацију.