Najlepše domaće kiflice sa sirom. Napravljene po tradicionalnom receptu. Ostaju sveže i mekane i dva dana nakon pravljenja.
Sastojci:
Za testo:
- 1 kilogram brašna
- 500 mililitara mleka
- 1 kocka kvasca
- 200 mililitara ulja
- 2 jajeta
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Za punjenje:
- 250 grama feta sira
- 2 belanceta
Za premazivanje:
- 2 žumanceta
Priprema:
U toplo mleko staviti kvasac, šećer i jednu kašiku brašna, promešati i ostaviti da kvasac nadođe 5 minuta. Nakon toga dodati ulje, jaja i so i zamesiti testo. Ostaviti 1 sat da se udvostruči. U gornjem delu raseći na nekoliko mesta nožem, puniti sirom i urolati kiflice. Kiflice malo saviti da imaju oblik polu meseca.
Poređati kifle u pleh, prekriti krpom i ostaviti 15 minuta da odstoje. Premazati žumancetom, staviti preko kockicu putera i posuti susamom. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
Prijatno!
Izbegavajte ove namirnice, ako imate problem sa holesterolom
Preuzmite android aplikaciju.