Пралине су диван начин да некоме поклоните ручно прављени поклон или да засладите свој живот. Ето идеје и за данашњи Дан заљубљених, уколико га славите.
Састојци:
- 150 грама млечне чоколаде
Фил:
- 50 грама млечне чоколаде
- 50 милилитара слатке павлаке
- кашичица екстракта ваниле
Припрема:
Направите фил тако што ћете слатку павлаку са екстрактом умутити да постане благо чврста. То можете и ручно, жицом. Затим додајте растопљену чоколаду и добро измешајте жицом да се сједини. Оставите у фрижидеру до коришћења. Преосталу чоколаду поделите на три дела. 2/3 растопите на пари, склоните са ватре па додајте преосталу чоколаду и мешајте док се не сједине. Чоколаду сипајте у чисте и суве модле а затим модлу окрените наопако и тресите је тако да изађе сав вишак чоколаде. То можете радити изнад радне површине коју сте покрили великим комадом папира за печење. Скините вишак чоколаде металном шпатулом и оставите чоколаду да се стегне на собној температури па је ставите у фрижидер на пола сата да се у потпуности стегне. Чоколаду коју сте истресли из модле скупите шпатулом и вратите у чинију у којој је била. Промешајте и оставите са стране. Стегнуту чоколаду у калупима сада напуните чоколадним филом али тако да буде пуно не много више од половине. Преко сипајте преосталу чоколаду (уколико се стегла, растопите је поново), скините вишак и оставите у фтижидеру неколико сати. Уколико су модле квалитетне, пралине ће само исклизнути из калупа када га окренете наопако.
Уживајте!
Преузмите андроид апликацију.