Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Баварске кифле

Баварско пециво има специфичан изглед и укус. Познато је по томе што се прво кува пре печења. Сви мисле да је припрема захтевна, међутим није.
Фото: Pixabay/Couleur
Састојци:
  • 450 грама брашна
  • 7 грама сувог квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 3 литре топле воде
  • 2 равне кашичице соли
  • 60 грама соде бикарбоне
  • мало морске соли

Припрема:

У 100 грама брашна додати квасац, шећер и 100 милилитара топле воде, па виљушком сјединити и оставити на топлом 30 минута. Затим додати 180 милилитара топле воде, со, па са остатком брашна умесити глатко тесто. Месити око пет минута па оставити да стоји 60 минута. Након 45 минута ставити три литре воде да прокључа.
Премесити нарасло тесто, формирати ваљак и сећи на 10 једнаких делова.
Сваки део истањити оклагијом до пола, па тај растањени део омотати око дебљег. Кључалој води додати соду бикарбону па убацивати увијене кифле. Кувати око два минута.
Извадити и пажљиво слагати на крпу, да се оцеде пар секунди, па их брзо пребацити на плех обложен пек папиром. Сваку кифлу засећи ножем и посути морском соли. Пећи у рерни загрејаној на 220 степени око 20 минута, односно док не добију лепу браон боју.

Recept dana: Bujurdi Zapečeni feta sir na Grčki način

Преузмите андроид апликацију.