Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Бујурди Запечени фета сир на Грчки начин

Бујурди је класично и популарно грчко предјело направљено од фета сира. Одлично је за изненадна или планирана окупљања зато што се врло лако прави. Савршено мезе које се служи са хрскавим хлебом или питом, а такође одлично је уз вино, оузо и тсипоуро.
Фото: Pixabay/RiteE
Састојци:
  • 300 грама фета сира
  • 200 грама трапист сира
  • 1 парадајз
  • 1 љута паприка
  • оригано
  • маслиново уље
Ово јело можете правити на више начина:

У рерни,  у керамичкој посуди за печење, умотано у фолију у пећници или на роштиљу. Такође се може пећи у посудама за печење у микроталасној пећници. 

Припрема:

Ако ћете припремати у рерни , загрејте рерну на 200 степени. У глинени лонац или плитку посуду за печење распоредите парадајз на дно посуде. Преко парадајза ставите фета сир, љуту паприку, оригано и мало маслиновог уља. Ређајте док имате материјала. На врх, на последњи ред парадајза ставите трапист сир. Ставите оригано и прелијте маслиновим уљем. Пеците у рерни двадесетак минута док се сир са врха не отопи и порумени.

Пријатно!

Recept dana: Grčka salata

Преузмите андроид апликацију.