Bujurdi je klasično i popularno grčko predjelo napravljeno od feta sira. Odlično je za iznenadna ili planirana okupljanja zato što se vrlo lako pravi. Savršeno meze koje se služi sa hrskavim hlebom ili pitom, a takođe odlično je uz vino, ouzo i tsipouro.
Sastojci:
- 300 grama feta sira
- 200 grama trapist sira
- 1 paradajz
- 1 ljuta paprika
- origano
- maslinovo ulje
Ovo jelo možete praviti na više načina:
U rerni, u keramičkoj posudi za pečenje, umotano u foliju u pećnici ili na roštilju. Takođe se može peći u posudama za pečenje u mikrotalasnoj pećnici.
Priprema:
Ako ćete pripremati u rerni , zagrejte rernu na 200 stepeni. U glineni lonac ili plitku posudu za pečenje rasporedite paradajz na dno posude. Preko paradajza stavite feta sir, ljutu papriku, origano i malo maslinovog ulja. Ređajte dok imate materijala. Na vrh, na poslednji red paradajza stavite trapist sir. Stavite origano i prelijte maslinovim uljem. Pecite u rerni dvadesetak minuta dok se sir sa vrha ne otopi i porumeni.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.