Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Bujurdi Zapečeni feta sir na Grčki način

Bujurdi je klasično i popularno grčko predjelo napravljeno od feta sira. Odlično je za iznenadna ili planirana okupljanja zato što se vrlo lako pravi. Savršeno meze koje se služi sa hrskavim hlebom ili pitom, a takođe odlično je uz vino, ouzo i tsipouro.
Foto: Pixabay/RiteE
Sastojci:
  • 300 grama feta sira
  • 200 grama trapist sira
  • 1 paradajz
  • 1 ljuta paprika
  • origano
  • maslinovo ulje
Ovo jelo možete praviti na više načina:

U rerni,  u keramičkoj posudi za pečenje, umotano u foliju u pećnici ili na roštilju. Takođe se može peći u posudama za pečenje u mikrotalasnoj pećnici. 

Priprema:

Ako ćete pripremati u rerni , zagrejte rernu na 200 stepeni. U glineni lonac ili plitku posudu za pečenje rasporedite paradajz na dno posude. Preko paradajza stavite feta sir, ljutu papriku, origano i malo maslinovog ulja. Ređajte dok imate materijala. Na vrh, na poslednji red paradajza stavite trapist sir. Stavite origano i prelijte maslinovim uljem. Pecite u rerni dvadesetak minuta dok se sir sa vrha ne otopi i porumeni.

Prijatno!

Recept dana: Grčka salata

Preuzmite android aplikaciju.