Kiseli kupus je tradicionalna zimnica. Jede se na stotinu načina i prirodni je probiotik.
Velika prednost kiselog kupusa je što pomaže u varenju masnih jela i ubrzava metabolizam, čime se ubrzava izlučivanje štetnih materija iz organizma i čisti i regeneriše jetra.
Kupus takođe podstiče zarastanje rana, a efikasan je i kod reumatizma i upale vena. Kiseli kupus je izvor niacina (vitamina B3), koji je neophodan za ćelijsku energiju, metabolizam i metabolizam u mozgu.
Među blagodatima kiselog kupusa navodi se da čini organizam otpornijim na stres, pomaže u stvaranju crvenih krvnih zrnaca, stimuliše rad ćelija i deluje podmlađujuće, a važan je za održavanje čvrstoće kostiju i doprinosi oporavak istrošenog vezivnog tkiva.
Ova namirnica sadrži veliku količinu vitamina C, zbog čega je idealna u borbi protiv virusa i infekcija karakterističnih za ovo doba godine.
Uzimajući u obzir sve navedeno, ne čudi što ljudi kiseli kupus nazivaju lekom za stotinu bolesti.
Preuzmite android aplikaciju.