Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Мужеви имају више користи од брака него жене

Коме брак доноси више доброг – мушкарцу или жени?
Фото: Unsplash/Samantha

Стручњак за бихевиоралне науке и експрет за срећу Пол Долан, сматра да су слободне жене без деце срећније од било кога другог.

„Брак више користи менталном и физичком здрављу мушкараца него жена. Ожењени мушкарци усвајају мање ризичан, здравији начин живота и постају ефикаснији на послу. Удате жене, с друге стране, бар оне средњих година, изложене су већем ризику од менталних и физичких поремећаја него њихове неудате вршњакиње“, сматра Пол.

Фото: Unsplash/Jakob Owens

Такође, овај експерт своје ставове редовно износи и на предавањима широм света, те је пре извесног времена на једном таквом предавању изјавио:

„Ако сте мушкарац, вероватно би требало да се венчате; ако сте жена, па, немојте се мучити „, рекао је окупљенима.

Фото: Unsplash/Photos by Lanty

Долан је рекао и да жеља да се скрасе и оснују породицу може да има негативан утицај на добробит жена. Међутим, то је супротно за мушкарце, јер они имају користи од брака јер тада постоји могућност да ће се смирити и да ће мање ризиковати. Најздравија и најсрећнија подгрупа становништва су жене које се никада нису удавале или имале децу“, рекао је он.

Такође, професорка на Универзитету у Есеку Емили Гранди сличног је мишљења. Она сматра да су удате жене преоптерећене кућним половима, обавезама око деце и куће и често „вуку“ и емоционални терет.

 

Nauka potvrdila: Za zdravlje je važan vedar supružnik

Преузмите андроид апликацију.