Početna > Život i stil
Život i stil

Muževi imaju više koristi od braka nego žene

Kome brak donosi više dobrog – muškarcu ili ženi?
Foto: Unsplash/Samantha

Stručnjak za bihevioralne nauke i ekspret za sreću Pol Dolan, smatra da su slobodne žene bez dece srećnije od bilo koga drugog.

„Brak više koristi mentalnom i fizičkom zdravlju muškaraca nego žena. Oženjeni muškarci usvajaju manje rizičan, zdraviji način života i postaju efikasniji na poslu. Udate žene, s druge strane, bar one srednjih godina, izložene su većem riziku od mentalnih i fizičkih poremećaja nego njihove neudate vršnjakinje“, smatra Pol.

Foto: Unsplash/Jakob Owens

Takođe, ovaj ekspert svoje stavove redovno iznosi i na predavanjima širom sveta, te je pre izvesnog vremena na jednom takvom predavanju izjavio:

„Ako ste muškarac, verovatno bi trebalo da se venčate; ako ste žena, pa, nemojte se mučiti „, rekao je okupljenima.

Foto: Unsplash/Photos by Lanty

Dolan je rekao i da želja da se skrase i osnuju porodicu može da ima negativan uticaj na dobrobit žena. Međutim, to je suprotno za muškarce, jer oni imaju koristi od braka jer tada postoji mogućnost da će se smiriti i da će manje rizikovati. Najzdravija i najsrećnija podgrupa stanovništva su žene koje se nikada nisu udavale ili imale decu“, rekao je on.

Takođe, profesorka na Univerzitetu u Eseku Emili Grandi sličnog je mišljenja. Ona smatra da su udate žene preopterećene kućnim polovima, obavezama oko dece i kuće i često „vuku“ i emocionalni teret.

 

Nauka potvrdila: Za zdravlje je važan vedar supružnik

Preuzmite android aplikaciju.