Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Кесицу чаја не треба цедити након што је ставите у воду, ево и зашто

Многи људи имају навику да истискују кесицу чаја у сам чај како би искористили апсолутно целу кесицу. Понекад покушавамо и да истиснемо садржај кесице док још кувамо чај у врућој води.
Фото: Pixabay/congerdesign

Кесице чаја се користе од 8. века, од династије Танг. Тада се  кесица за чај шила да би успешно задржала садржај.

Модерне верзије торби појавиле су се у западном свету 1903. године, а ушле су у комерцијалну употребу 1908. када је произвођач Томас Саливан почео да их извози широм света.

У почетку су кесице биле поцепане како би се сви састојци за чај нашли у шољици, али су људи убрзо схватили да је чај бољи ако сви састојци остану у врећици и прелију се врелом водом.

Чај садржи танин, органско хемијско једињење и налази се у многим биљкама.

Када врећицу прелијете врелом водом, ослобађа се само мали део танина.

Међутим, када кесицу додатно истиснете у води, ослобађа се све више танина, што чају даје превише горак укус, због чега такав чај вероватно неће бити укусан.

Наравно, ако више волите горак чај и горка пића уопште, можете да наставите да цедите кесицу након што је прелите врелом водом.

Nemojte piti čaj ujutru na prazan stomak, nije zdrav

Преузмите андроид апликацију.