Mnogi ljudi imaju naviku da istiskuju kesicu čaja u sam čaj kako bi iskoristili apsolutno celu kesicu. Ponekad pokušavamo i da istisnemo sadržaj kesice dok još kuvamo čaj u vrućoj vodi.
Kesice čaja se koriste od 8. veka, od dinastije Tang. Tada se kesica za čaj šila da bi uspešno zadržala sadržaj.
Moderne verzije torbi pojavile su se u zapadnom svetu 1903. godine, a ušle su u komercijalnu upotrebu 1908. kada je proizvođač Tomas Salivan počeo da ih izvozi širom sveta.
U početku su kesice bile pocepane kako bi se svi sastojci za čaj našli u šoljici, ali su ljudi ubrzo shvatili da je čaj bolji ako svi sastojci ostanu u vrećici i preliju se vrelom vodom.
Čaj sadrži tanin, organsko hemijsko jedinjenje i nalazi se u mnogim biljkama.
Kada vrećicu prelijete vrelom vodom, oslobađa se samo mali deo tanina.
Međutim, kada kesicu dodatno istisnete u vodi, oslobađa se sve više tanina, što čaju daje previše gorak ukus, zbog čega takav čaj verovatno neće biti ukusan.
Naravno, ako više volite gorak čaj i gorka pića uopšte, možete da nastavite da cedite kesicu nakon što je prelite vrelom vodom.
Preuzmite android aplikaciju.