Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево како да останете мотивисани током целог дана

Постоје дани када се пробудите и једва чекате да одете на посао или одрадите јутарњи тренинг. Исто тако, постоје они дани када вам се не устаје из кревета и најрадије бисте у њему провели читав дан.
Фото: Pexels/Cowomen

Мотивација је веома комплексна ствар, на њу утичу најразличитије околности, које су најчешће ван домашаја наше контроле.

Ма колико расположени били, током дана нам се може десити толико непредвидивих ствари, да је тада заиста тешко задржати фокус на свом циљу. Ипак, оно што ми можемо да урадимо, како бисмо током целог дана остали мотивисани, јесте да у себи и око себе пронађемо извор инспирације. Када нам мотивације фали, на нама је тада да пронађемо снагу и победимо сопствене слабости, како бисмо задатак урадили на најбољи могући начин.

Постоји неколико начина на које можемо своју продуктивност подићи на виши ниво:

Фото: Pixabay/Katniss12
Поставите себи мале циљеве и сместите их у реалне временске оквире

До успеха се најбрже стиже малим корацима. Уз то, када пред себе поставите низ малих циљева, биће вам много лакше да останете фокусирани. Када успешно одрадите свој први задатак, бићете мотивисани за сваки следећи. Поставите себи циљеве на дневној бази, како бисте се сваки дан радовали малим успесима и остали што мотивисанији.

Направите листу обавеза

Сигурни смо да сте ово много пута до сад чули, али то је баш зато што је “То до” листа веома ефикасна када су у питању мотивација и продуктивност. Када чекирате већину обавеза са листе, већ пред крај дана имаћете додатну мотивацију да се још мало потрудите и завршите свој дан максимално продуктивни. Уз то, додатно помаже, када обавезе спецификујете, јер ћете бити много прецизнији у обављању свакодневних послова.

Направите паузу

Када планирате свој дан, имајте на уму да вам је у мору обавеза, повремено потребна и пауза. Много мотивисанији бићете када себи дате мало простора да се и одморите између нагомиланих обавеза.

Фото: Pixabay/wal_172619
Оставите све по страни

Када морате да завршите одређене обавезе, једноставно оставите све по страни. Ваше обавезе су приоритет и зато се потрудите да будете фокусирани, па у том тренутку оставите телефон и све друго по страни, како бисте побољшали своју ефикасност.

Заборавите на изговоре

Изговори су ту само да бисте изгубили време. Неминовно је да морате обавити све обавезе, пре или касније и зато, заборавите на изговоре и делајте одмах.

Мотивација се налази дубоко у вама, а на вама је да преиспитате своје приоритете. Ако је сада право време за акцију, онда примените ове савете и све ће бити много једноставније, јер ћете свакодневно славити своје мале успехе!

Šta raditi kada nas letnje kiše iznenade?

Преузмите андроид апликацију.