Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Шта радити када нас летње кише изненаде?

Сигурно сте услед изразито високих температура карактеристичних за лето чули некога, или на крају крајева, и сами изговорили како би вам један пљусак сада “ лег’о као кец на једанаест“.
Фото: Градске инфо

Толико смо их призивали и, ето их, стигле су летње кише.

Наравно, над новосадским небом појавиле су се крајње неочекивано, али зар то и није њихова карактеристика?

Уосталом, стихови једне наше познате песме вам све сами говоре:

“Као летње кише у тренутку срушило се све. Као летње кише, изненада и без најаве!“

Када се то догоди, креће уобичајени образац понашања који се у нашем граду превасходно примећује у саобраћају.

Сви већ знају да Новосађани са првом кишом забораве свих четрдесет часова вожње, полагање и године искуства и, напросто, возе као да се никада до тада нису сусрели са аутомобилом.
Фото: Pexels/ Kaique Rocha

Јавља се још једно незадовољство, везано за фризуре.

Додуше оне покварене, обично на женским главама, које услед високог процента влаге тотално промене свој облик.

О ужареном бетону који у додиру са водом почиње да испарава, те отежаном дисању, нећемо ни говорити.

Све су то ситнице (разуме се, има их још много), које нам у главу убаце помисао да једва чекамо да поново дође оно, досадно, сунце.

Уколико се и вама буди једна таква идеја, остављамо вам неколико савета шта бисте то могли да радите у току кишних, летњих, дана.

За почетак, можда је најбоље да се одморите, ово време је “душу дало“ за спавање. Заиста је сјајно ако можете себи да приуштите читање лаганог штива док вам на прозору добују крупне капи кише.

Кафићи и ресторани и даље раде пуним капацитетом само што ћете, уместо у башти, своје омиљено пиће морати да попијете у унутрашњости угоститељског објекта за који се одлучите.
Фото: Pixabay

Уколико допустите да вас временске прилике потпуно однесу маштом у Лондон, уз овај угођај ће вам се савршено уклопити и шољица чаја са млеком, међутим, ако сте ипак и даље срцем у Новом Саду и спадате у оне људе који лети не пију топле напитке, ледени чај или лимунада могу да учине књигу које сте се “латили“ спектакуларном.

Ако вам је доста читања и желите потпуно да растеретите мозак, исто тако из кревета можете погледати неке од силних нових серија које су излазиле протекле године.

Лети, када се увек негде крећемо, сунчамо на плажама и уживамо напољу, напросто, заборавимо колико је понекад лепо само лежати и не радити ништа.

На крају крајева, понекад нам ово кишно време добро дође да направимо паузу од ужурбаног летњег темпа и уживамо са породицом.

Реците нам, када би родитељи, да није ових временских непогода, “нахватали“ своје тинејџере да остану код куће и проведу мало времена са њима?

Kuda ići kad je kiša?

Преузмите андроид апликацију.