Omiljeni džin-tonik dobio je svoju verziju deserta. Spoj hrskave podloge i kremastog, osvežavajućeg nadeva savršena je poslastica za ovo nedeljno popodne.
Ljubitelji džin-tonika i čizkejka biće ludi za ovim. Dobijate najbolje od oba sveta u desertu iz snova.
Ovaj neverovatan džin-tonik kolač od sira je lako napraviti kod kuće sa minimalnim alatom, a najbolje od svega je to što nije potrebno da uključujete rernu.
Koristite tonik po izboru, a ukoliko pazite na kalorije, krem sir zamenite sirom sa manje masnoće.
Sastojci:
Podloga:
250 g petit keksa
150 g maslaca
korica 1 limete
Nadev:
150 ml džina
150 ml tonika
70 g šećera
5 listića želatina
5 kašika vode
600 g krem sira
300 ml slatke pavlake, ohlađene
100 g šećera u prahu
sok 1 limete
16 kriški limete
korica 1 limete
Priprema:
Podloga
Usitnite keks u blenderu do teksture peska. Maslac otopite i dodajte keksu. Narendajte koru limete, ubacite u blender i još malo izmiksajte.
Smesu prebacite u kalup prečnika 26 centimetara. Utisnite prstima kako bi se uhvatila za zidove kalupa. Kalup prebacite u frižider dok pripremate nadev.
Nadev
Listiće želatine stavite u činiju i prelijte s vodom. Ostavite pet minuta da nabubre.
U džezvu ili šerpicu sipajte džin, tonik i šećer. Zagrevajte na laganoj vatri sve dok se šećer ne otopi. Sklonite s vatre i ubacite nabubreli želatin. Mešajte dok se želatin ne rastopi, a onda ostavite sa strane.
Iscedite limetu čiju ste koricu narendali u podlogu. Slatku pavlaku izmiksajte u čvrst šlag.
U veću činiju stavite krem sir, šećer i sok limete te miksajte na srednjoj brzini 2-3 minuta. Smanjite brzinu miksanja i postepeno ulivajte mešavinu sa džinom. Na kraju nežno špatulom umešajte pripremljen šlag.
Rasporedite nadev po podlozi i stavite u frižider minimalno pet sati, najbolje preko noći. Pre posluživanja dekorišite tortu narendanom korom i kriškama limete.
Bon appetit!
Gde u Novom Sadu možete pojesti jednu od najomiljenijih poslastica svačijeg detinjstva?
Preuzmite android aplikaciju.