Омиљени џин-тоник добио је своју верзију десерта. Спој хрскаве подлоге и кремастог, освежавајућег надева савршена је посластица за ово недељно поподне.
Љубитељи џин-тоника и чизкејка биће луди за овим. Добијате најбоље од оба света у десерту из снова.
Овај невероватан џин-тоник колач од сира је лако направити код куће са минималним алатом, а најбоље од свега је то што није потребно да укључујете рерну.
Користите тоник по избору, а уколико пазите на калорије, крем сир замените сиром са мање масноће.
Састојци:
Подлога:
250 г петит кекса
150 г маслаца
корица 1 лимете
Надев:
150 мл џина
150 мл тоника
70 г шећера
5 листића желатина
5 кашика воде
600 г крем сира
300 мл слатке павлаке, охлађене
100 г шећера у праху
сок 1 лимете
16 кришки лимете
корица 1 лимете
Припрема:
Подлога
Уситните кекс у блендеру до текстуре песка. Маслац отопите и додајте кексу. Нарендајте кору лимете, убаците у блендер и још мало измиксајте.
Смесу пребаците у калуп пречника 26 центиметара. Утисните прстима како би се ухватила за зидове калупа. Калуп пребаците у фрижидер док припремате надев.
Надев
Листиће желатине ставите у чинију и прелијте с водом. Оставите пет минута да набубре.
У џезву или шерпицу сипајте џин, тоник и шећер. Загревајте на лаганој ватри све док се шећер не отопи. Склоните с ватре и убаците набубрели желатин. Мешајте док се желатин не растопи, а онда оставите са стране.
Исцедите лимету чију сте корицу нарендали у подлогу. Слатку павлаку измиксајте у чврст шлаг.
У већу чинију ставите крем сир, шећер и сок лимете те миксајте на средњој брзини 2-3 минута. Смањите брзину миксања и постепено уливајте мешавину са џином. На крају нежно шпатулом умешајте припремљен шлаг.
Распоредите надев по подлози и ставите у фрижидер минимално пет сати, најбоље преко ноћи. Пре послуживања декоришите торту наренданом кором и кришкама лимете.
Бон аппетит!
Где у Новом Саду можете појести једну од најомиљенијих посластица свачијег детињства?
Преузмите андроид апликацију.