Od svih postojećih začina, so je definitivno najbolja za održavanje domaćinstva i rešavanje svakodnevnih problema. Pored začinjavanja hrane, evo nekih od najboljih načina za korišćenje soli u domaćinstvu.
Sprečava truljenje jabuka
Jednostavno pranje jabuka u slanoj vodi usporiće njihovo truljenje i duže će ih zadržati svežim. Pomešajte jednu čašu hladne vode i pola kašičice soli u činiji. Dodajte kriške jabuke i ostavite da odstoje deset minuta. Zatim ih dobro iscedite i čuvajte dok ne želite da ih ponovo koristite. Pre upotrebe, operite ih običnom vodom i imaće svež i ukusan ukus.
Hladi piće
Ako volite da pravite zabave, ovaj trik će vam pomoći. Da bi vaša pića bila hladna i brže spremna za konzumaciju, u posudu u kojoj se hlade dodajte led i so, sve dok posudu ne napunite do vrha flaše. Već posle deset minuta vaša pića će biti spremna da osveže goste.
Očistite dasku za sečenje
Da biste uklonili neprijatne mirise sa daske za sečenje, očistite je solju. Stavite so na dasku i nežno je protrljajte mokrom krpom. Operite ga toplom vodom i deterdžentom za suđe.
Oslobodite se mirisa luka ili belog luka na rukama
Jednostavno operite ruke mešavinom soli i limunovog soka. Zatim ih još jednom operite sapunom i oslobodićete se neprijatnih mirisa.
Vratite sjaj staklu
Ako imate staklenu vazu, lonac za kafu ili bilo koje drugo staklo koje je izgubilo sjaj, so će im vratiti prvobitni izgled. Pomešajte nekoliko kašika soli sa dve kašike sirćeta dok ne dobijete pastu. Nanesite ga na stakleno posuđe i ostavite da odstoji 20 minuta. Dobro četkajte i isperite toplom vodom
Preuzmite android aplikaciju.