Početna > Biznis
Biznis

Da li stjuardese zaista imaju posao iz snova?

Profesija stjuardese je danas veoma popularna, s obzirom na to da je sve više devojaka koje imaju ambicije da to postanu. Glavne asocijacije na ovo zanimanje su, pre svega, putovanja na egzotične destinacije, a zatim i plata koja u avio-kompanijama iznosi nekoliko hiljada evra.
Foto: Unsplash/arrahmanur

Koliko su društvene mreže uticale na popularizaciju posla stjuardese dokazuju bezbrojne fotografije devojaka koje se svaki put hvale boravkom u novoj zemlji. O tome je jednom prilikom za Mondo govorila srpska stjuardesa Kristina Grabež, koja je veoma aktivna na Instagramu i Tiktoku.

Kristina ima više od 43.000 pratilaca, a sudeći po komentarima, njeni pratioci obožavaju da gledaju video-snimke vezane za posao koje ona postavlja. Često otkriva stvari koje ljudi ne znaju, kao što su situacije u avionu, razne nepredvidive stvari i slično.

Tako je jednom prilikom otkrila najveće mane ovog posla, tačnije razloge zbog kojih devojke shvataju da ipak ne žele da rade kao stjuardese. Kroz dva video-snimka pod naslovom: „Da li i dalje želiš da budeš stjuardesa ili stjuard?“ i „Šta muči stjuardese“, objasnila je Kristina šta muči devojke.

„Svi bi bili stjuardese – dok ne shvate čišćenje toaleta, buđenje u dva ujutru, rad na sve praznike, neželjeno flertovanje i preterano seksualizovanje profesije, hronična nesanica, gubitak kose, gojenje od avionske hrane, izloženost zračenju i virusima“, napisala je Kristina.

Stjuardese su osobe koje obezbeđuju bezbednost i udobnost putnika tokom leta. One pripremaju i služe jela i pića, komuniciraju sa putnicima i posadom, daju važna uputstva za bezbednost i održavaju urednost unutrašnjosti aviona tokom leta.

Iako je ovaj posao izuzetno naporan, iskusne stjuardese tvrde da se umor zaboravlja čim se dobro naspavate i posetite neku od omiljenih destinacija.

Srbija među najboljim destinacijama sveta, najviše ima Ruskih turista

Preuzmite android aplikaciju.