Почетна > Бизнис
Бизнис

Да ли стјуардесе заиста имају посао из снова?

Професија стјуардесе је данас веома популарна, с обзиром на то да је све више девојака које имају амбиције да то постану. Главне асоцијације на ово занимање су, пре свега, путовања на егзотичне дестинације, а затим и плата која у авио-компанијама износи неколико хиљада евра.
Фото: Unsplash/arrahmanur

Колико су друштвене мреже утицале на популаризацију посла стјуардесе доказују безбројне фотографије девојака које се сваки пут хвале боравком у новој земљи. О томе је једном приликом за Мондо говорила српска стјуардеса Кристина Грабеж, која је веома активна на Инстаграму и Тиктоку.

Кристина има више од 43.000 пратилаца, а судећи по коментарима, њени пратиоци обожавају да гледају видео-снимке везане за посао које она поставља. Често открива ствари које људи не знају, као што су ситуације у авиону, разне непредвидиве ствари и слично.

Тако је једном приликом открила највеће мане овог посла, тачније разлоге због којих девојке схватају да ипак не желе да раде као стјуардесе. Кроз два видео-снимка под насловом: „Да ли и даље желиш да будеш стјуардеса или стјуард?“ и „Шта мучи стјуардесе“, објаснила је Кристина шта мучи девојке.

„Сви би били стјуардесе – док не схвате чишћење тоалета, буђење у два ујутру, рад на све празнике, нежељено флертовање и претерано сексуализовање професије, хронична несаница, губитак косе, гојење од авионске хране, изложеност зрачењу и вирусима“, написала је Кристина.

Стјуардесе су особе које обезбеђују безбедност и удобност путника током лета. Оне припремају и служе јела и пића, комуницирају са путницима и посадом, дају важна упутства за безбедност и одржавају уредност унутрашњости авиона током лета.

Иако је овај посао изузетно напоран, искусне стјуардесе тврде да се умор заборавља чим се добро наспавате и посетите неку од омиљених дестинација.

Srbija među najboljim destinacijama sveta, najviše ima Ruskih turista

Преузмите андроид апликацију.