Da li volite da jedete suve šljive? Zašto ne suve šljive kod kuće? Naučite kako sušiti šljive kod kuće za samo nekoliko sati.
Lako možete da osušite šljive kod kuće u samo nekoliko koraka da biste prešli od svežih šljiva sa drveta do slatkog savršenstva suvih šljiva.
Sve što vam treba da pripremite suve šljive kod kuće su samo šljive i dehidrator. Prvi korak je pranje šljiva. Operite svoje šljive u posudi sa vodom, a zatim ih isperite.
Šljive prepolovite i uklonite košticu. Ako su vam šljive debele, isecite ih na kriške po dužini. Zatim je potrebno staviti šljive na tacnu dehidratora.
Stavite pleh sa šljivama u dehidrator i sušite na 60 stepeni oko 6 sati ili dok se šljive ne osuše. Ostavite suve šljive da se ohlade, pa ih spakujte u kese za zamrzavanje koje se dobro zatvore.
Ovako osušene suve šljive mogu da se čuvaju u zamrzivaču do 12 meseci.
Preuzmite android aplikaciju.