Bez obzira da li ga držite na kuhinjskom pultu ili u ostavi ili u frižideru, nikada ga ne treba držati zajedno sa krompirom.
Sirovi krompir oslobađa vlagu, što može ubrzati stopu kvarenja luka ako čuvate ova dva povrća zajedno.
Naravno, ovo se odnosi na sirovo povrće. Kada se kuva, luk i krompir su odlična kombinacija.
Inače, pravilno skladištenje luka zavisi od vrste luka u pitanju.
Na primer, slatki luk koji sazreva početkom leta prilično je vlažan i najbolje se čuva u frižideru.
Umotajte svaki pojedinačni luk u papirni peškir da upije višak vlage.
Ljubičasti luk sazreva kasnije i manje je vlažan i može trajati mesecima ako se pravilno skladišti.
Najbolje ga je držati na hladnom, tamnom i suvom mestu, kao što je garaža ili podrum.
Napomena:
Treba naglasiti da ga nikada ne treba čuvati u plastičnim kesama.
Preuzmite android aplikaciju.