Без обзира да ли га држите на кухињском пулту или у остави или у фрижидеру, никада га не треба држати заједно са кромпиром.
Сирови кромпир ослобађа влагу, што може убрзати стопу кварења лука ако чувате ова два поврћа заједно.
Наравно, ово се односи на сирово поврће. Када се кува, лук и кромпир су одлична комбинација.
Иначе, правилно складиштење лука зависи од врсте лука у питању.
На пример, слатки лук који сазрева почетком лета прилично је влажан и најбоље се чува у фрижидеру.
Умотајте сваки појединачни лук у папирни пешкир да упије вишак влаге.
Љубичасти лук сазрева касније и мање је влажан и може трајати месецима ако се правилно складишти.
Најбоље га је држати на хладном, тамном и сувом месту, као што је гаража или подрум.
Напомена:
Треба нагласити да га никада не треба чувати у пластичним кесама.
Преузмите андроид апликацију.