Činjenica je da jedenje voća ima brojne prednosti, uključujući smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti. Ipak, treba paziti da ne preterujete.
Jedenje previše voća može dovesti do toga da jedete manje druge hrane koja sadrži zdrave masti i proteine. Nedostatak hranljivih materija može biti veoma štetan.
Ako pojedete previše voća odjednom, vaš šećer u krvi će porasti, uzrokujući da žudite za više hrane i tu dolazi do problema.
Voće sadrži ugljene hidrate, tako da je ravnoteža ključna.
Treba uzeti u obzir veličinu porcije i kombinovati voće sa hranom koja je izvor proteina, vlakana ili zdravih masti. Ljudi koji imaju problema sa crevima trebalo bi da razgovaraju sa lekarom kako bi utvrdili koju vrstu voća najbolje podnose i da li treba da postoje ograničenja u konzumaciji voća.
Da li su ceđeni sokovi zdraviji od konzumiranja celog voća i povrća
Neki veruju da je ceđenje sokova bolje od jedenja celog voća i povrća jer vaše telo može bolje da apsorbuje hranljive materije, a vašem sistemu za varenje daje odmor od varenja vlakana. Kažu da ceđeni sokovi mogu smanjiti rizik od raka, ojačati imuni sistem, ukloniti toksine iz tela, pomoći varenju i pomoći da izgubite težinu. Međutim, ne postoje naučni dokazi da su ceđeni sokovi zdraviji od soka koji dobijate ako jedete samo voće ili povrće.
Ovih pet vrsta hrane treba da jedete svaki dan za hranljive i zdrave obroke
Preuzmite android aplikaciju.