Vode sa ukusom su prijatan način da nas hidriraju i promovišu detoksikaciju tela.
Nutricionisti predlažu varijantu na bazi jabuke i cimeta, takođe odlična za one koji žele da poboljšaju varenje i imaju jači antioksidativni efekat.
Od velikog broja voća i povrća možete napraviti odličnu aromatizovanu vodu (detoks vodu).
Ovi napici, koji se pripremaju veoma jednostavno i brzo, iskorištavaju blagotvorna svojstva aktivnih sastojaka voća i povrća i stoga mogu imati, u zavisnosti od varijante pripreme, različite efekte: osvežavajuće, drenirajuće, detoksikaciono itd.
Priprema vode za detoksikaciju od jabuka i cimeta:
U bokal sipajte hladnu vodu (obično 1 litar) i dodajte 1 štapić cimeta i 1 ili 2 jabuke.
Da biste bolje oslobodili hranljive materije prisutne u jabuci, bolje je da je malo zgnječite pre nego što je potopite u vodu.
Stavite vodu u frižider na najmanje 4-5 sati (možete ostaviti i duže u zavisnosti od intenziteta ukusa koji želite da dobijete).
Pijte vodu direktno dok konzumirate jabuku ili prvo filtrirajte piće.
Svojstva vode sa ukusom jabuke i cimeta:
Jabuka sadrži antioksidante, fitosterole i pektin, vlakno rastvorljivo u vodi koje stimuliše peristaltiku creva i smanjuje nivo holesterola u krvi. Cimet je snažan prirodni antioksidans, stimuliše cirkulaciju krvi i pomaže u smanjenju holesterola u krvi. Takođe ima antibakterijska, antiseptička, stimulativna i digestivna svojstva.
Preuzmite android aplikaciju.