Воде са укусом су пријатан начин да нас хидрирају и промовишу детоксикацију тела.
Нутриционисти предлажу варијанту на бази јабуке и цимета, такође одлична за оне који желе да побољшају варење и имају јачи антиоксидативни ефекат.
Од великог броја воћа и поврћа можете направити одличну ароматизовану воду (детокс воду).
Ови напици, који се припремају веома једноставно и брзо, искориштавају благотворна својства активних састојака воћа и поврћа и стога могу имати, у зависности од варијанте припреме, различите ефекте: освежавајуће, дренирајуће, детоксикационо итд.
Припрема воде за детоксикацију од јабука и цимета:
У бокал сипајте хладну воду (обично 1 литар) и додајте 1 штапић цимета и 1 или 2 јабуке.
Да бисте боље ослободили хранљиве материје присутне у јабуци, боље је да је мало згњечите пре него што је потопите у воду.
Ставите воду у фрижидер на најмање 4-5 сати (можете оставити и дуже у зависности од интензитета укуса који желите да добијете).
Пијте воду директно док конзумирате јабуку или прво филтрирајте пиће.
Својства воде са укусом јабуке и цимета:
Јабука садржи антиоксиданте, фитостероле и пектин, влакно растворљиво у води које стимулише перисталтику црева и смањује ниво холестерола у крви. Цимет је снажан природни антиоксиданс, стимулише циркулацију крви и помаже у смањењу холестерола у крви. Такође има антибактеријска, антисептичка, стимулативна и дигестивна својства.
Преузмите андроид апликацију.