Početna > Život i stil
Život i stil

Zagrejte se u hladnim danima: Pored kuvanog vina u tome vam može pomoći i kuvani džin, a ovo je recept

Zimske noći i šetnje gradskim trgom podsećaju na miris kuvanog vina i medenjaka sa cimetom, kao i popularnog „kurtoš“ kolača. Međutim, na novosadskom „Zimzelendu“ sada imate mogućnost da probate i nekoliko novina kao što su kuvana rakija i kuvani džin, za sve koji žele da se dodatno zagreju u hladnim danima.
Foto: Freepik

U nastavku vam donosimo recepte za ove napitke:

Za kuvani džin će vam biti potrebno:

1 litar vode
1 litar soka od kvalitetne jabuke
džin 0.7l boca
3 štapića cimeta
15 karanfilića
1 pomorandža
1 kašika meda

Način pripreme:

Očistite pomorandžu od kore u uscedite sok iz nje. Pomešajte sok od pomorandže sa sokom od jabuke, vodom, medom i začinima. Zagrejte sve sastojke oko 20 minuta bez ključanja. Zatim, polako dodajte džin u malim količinama. Sve to kuvajte 10 minuta.

Za kuvanu rakiju će vam trebati sledeći sastojci:

1 kašika šećera
200ml rakije
100ml vode

Način pripreme:

U džezvu staviti šećer da se istopi, pomešati. Zaliti rakijom, razblažiti vodom. Ostaviti da uzvri i sipati u čaše.

Za kuvano vino nabavite:

1 litar crnog vina
1 paketić kore cimeta ili kesica mlevenog
nekoliko karanfilića
150-200 ml vode
5-7 kašičica šećera
kora pomorandže

Način pripreme:

U vodu rastopiti šećer, dodati cimet, karanfiliće, krišku pomorandže i kuvati dok pola vode ne ispari. Uliti vino i zagrejati do ključanja.

Poslužiti i uživati.

Recept dana: Carska svinjetina iz rerne

Preuzmite android aplikaciju.