Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Царска свињетина из рерне

Фино, лепљиво и тражи још, тако бисте у неколико речи могли да опишете рецепт  који у истом тањиру комбинује свињетину, кестење и спанаћ.
Фото: Pixabay/Shutterbug75
Састојци:
  • 1 килограм свињског меса
  • 2 лука
  • 4 чена белог лука
  • 4 гранчице тимијана
  • 1 јабука
  • 150 милилитра пилећег темељца
  • 800 грама куване леблебије
  • 150 грама куваног или печеног кестења
  • 240 грама младог спанаћа
  • со
  • бибер
Припрема:

Месо исеците на кришке и зачините сољу и бибером. Исеците лук, ољуштите бели лук. Одвојите листове од тимијана. Огулите јабуку и исеците је на коцкице. Огулите кестене и ситно их исецкајте. Загрејте рерну на 180 степени Целзијуса. У велики тигањ или шерпу ставите уље на средњу ватру и пржите месо 10 минута, а затим га извуците на тањир. Пропржите лук, па додајте чен белог лука, мајчину душицу и јабуку и пржите два минута и вратите месо. Пребаците у посуду за рерну, поклопите и пеците 30-40 минута. Месо треба да буде мекано, а сок од печења треба смањити, али не у потпуности. Залијте темељцем, додајте леблебије, кестење и спанаћ, поклопите и вратите у рерну на пет минута, док спанаћ не увене. Оставите да одстоји неколико минута, а затим послужите уз прилог по жељи.

Пријатно!

Evo zašto je dobro da spavate svake noći 8 sati

Преузмите андроид апликацију.