Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Carska svinjetina iz rerne

Fino, lepljivo i traži još, tako biste u nekoliko reči mogli da opišete recept  koji u istom tanjiru kombinuje svinjetinu, kestenje i spanać.
Foto: Pixabay/Shutterbug75
Sastojci:
  • 1 kilogram svinjskog mesa
  • 2 luka
  • 4 čena belog luka
  • 4 grančice timijana
  • 1 jabuka
  • 150 mililitra pilećeg temeljca
  • 800 grama kuvane leblebije
  • 150 grama kuvanog ili pečenog kestenja
  • 240 grama mladog spanaća
  • so
  • biber
Priprema:

Meso isecite na kriške i začinite solju i biberom. Isecite luk, oljuštite beli luk. Odvojite listove od timijana. Ogulite jabuku i isecite je na kockice. Ogulite kestene i sitno ih iseckajte. Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. U veliki tiganj ili šerpu stavite ulje na srednju vatru i pržite meso 10 minuta, a zatim ga izvucite na tanjir. Propržite luk, pa dodajte čen belog luka, majčinu dušicu i jabuku i pržite dva minuta i vratite meso. Prebacite u posudu za rernu, poklopite i pecite 30-40 minuta. Meso treba da bude mekano, a sok od pečenja treba smanjiti, ali ne u potpunosti. Zalijte temeljcem, dodajte leblebije, kestenje i spanać, poklopite i vratite u rernu na pet minuta, dok spanać ne uvene. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim poslužite uz prilog po želji.

Prijatno!

Evo zašto je dobro da spavate svake noći 8 sati

Preuzmite android aplikaciju.